Otthonunk – elektroszmog nélkül (1.)

Napjainkban a saját és családja egészségével törődő ember egyre gyakrabban találkozhat ezzel a kifejezéssel: elektroszmog. De mit is takar ez a rémisztően hangzó fogalom? Otthonunkban, munkahelyünkön valóban láthatatlan veszély leselkedik ránk? És mit tehetünk ellene?

Veszélyben vannak-e gyermekeink, családunk? Károsítja-e az elektroszmog a szervezetünket, immunrendszerünket? Ha kutakodunk az Interneten, e témával kapcsolatos számtalan oldalt, írást találhatunk. A vélemények azonban gyakran eltérőek. Egyesek bagatellizálják a veszélyt, míg mások tűzzel-vassal üldözik a különböző elektromos készülékeket és a legszörnyűbb következményekről beszélnek. A szélsőséges álláspontokat képviselő szakemberek szélsőséges megoldási javaslatait pedig igen nehéz, sőt néha lehetetlen megvalósítani.

Kedves háziasszony, próbálja csak meg kidobni férje vagy gyermeke legújabb számítógépes, vezeték nélküli csodaszerkentyűjét! Tisztelt uram, mit szólna a felesége, ha reggel a szeméttárolóban találná kedvenc elektromos konyhagépeit?

Hát igen. Lomtalanítás alkalmával valóban kevés, szemétre dobott elektromos berendezést látni a házak előtt. Az utcát járó gyűjtögetők pedig nem hordják tucatjával a mobiltelefonokat és a mikrohullámú sütőket a hulladékfelvásárló telepekre. Ezzel szemben az üzletek polcai roskadásig meg vannak pakolva eladásra váró különféle csábító elektromos háztartási gépekkel, újabbnál újabb számítástechnikai és kommunikációs készülékekkel. A pénztáraknál sorban álló emberek kosara pedig nem gyertyákkal és petróleumlámpával van tele.

Tény, hogy a ma élő ember élete már elképzelhetetlen elektromosság nélkül. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha pár hétre megszűnne az elektromos energia ellátás. A kirobbanó káoszba sokkal többen halnának bele, mint magába az elektroszmogba! Ezzel együtt szomorú tény, hogy az elektromossággal járó sugárzások károsan hatnak az egészségünkre.

Az ősi tudás újrafelfedezése

Mégis, akkor mit tehet az ember? Kitől kaphatunk megfelelő tájékoztatást, kitől várhatunk segítséget? Hogyan védhetjük meg családunkat, gyermekeinket az elektromos rendszerekből, berendezéseinkből az éj leple alatt láthatatlanul „előbújó” és lakásunk számos zugát észrevétlenül beborító „rémtől”, az elektroszmogtól?

Cikksorozatommal ebben szeretnék segítséget nyújtani Önnek, az elektromosság világában kevésbé jártas átlagembernek, aki szeretné biztonságosan használni korunk technikai vívmányait. Mielőtt azonban belevágunk, elmondom, hogyan is nyílt meg előttem ez az út.

Néhány évvel ezelőtt párommal vásároltunk egy romos, lepusztult, kertes házat. Lelkesen készítettük el a felújítás terveit, és hamarosan már egy építkezés közepén találtuk magunkat. Amikor a ház elkészült, gyermekeinkkel boldogan költöztünk csodálatos, új otthonunkba.

Örömünk azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, és hamarosan már a ház eladását fontolgattuk. Gyermekeink rendszeresen panaszkodtak, hogy „rossz energiája van a házunknak”. Kislányom hamarosan minden éjszakát velünk töltött, szobájában még napközben sem volt hajlandó játszani. Egészségünk sem volt a régi: alvászavar, kimerültség, fáradékonyság, különböző gyulladások stb. jelentkeztek.

Sok tanácsot kaptunk, és több, kudarcba fulladt megoldási kísérlet is történt. Persze mindez nem kevés pénzünkbe került. A megoldás fél év múlva kopogtatott be hozzánk egy kedves ismerősünk személyében, aki hobbiként radiesztéziával foglalkozik. Segítségének köszönhetően a problémák (nagy csodálkozásomra) hamarosan megszűntek, és ezzel együtt egy új világban találtam magam. Hamarosan én is aktívan tanultam ezt az ősi tudományt, és szinte naponta jártam egyik ismerősömtől a másikhoz, felmérni és rendbe tenni lakásukat, házukat. Valahogy így kezdődött ismeretségem a radiesztéziával. A különböző földsugárzások tanulmányozása mellett itt került figyelmem középpontjába egy új keletű, az elektromossággal együtt járó civilizációs probléma, az elektroszmog.