Van remény: az autizmus gyógyítható

E kijelentéssel kezdte az autizmus és az oltási károsodások gyógyításával foglalkozó budapesti szemináriumát dr. Tinus Smits holland homeopata. Megtanította a résztvevőket az autizmus és más betegségek (epilepszia, hiperaktivitás, fejlődési rendellenesség) gyógyítására.

„A remény üzenetét közvetítem, nem szabad csak tétlenül álldogálni és nézni. Egészen biztos, hogy lehetséges a sikeres terápia. Úgy érzem, elég rálátásom van erre a témára, és tapasztalatom is van ezekkel a gyerekekkel, hogy megosszam a tapasztalataimat és a tudásomat a világgal. Olyan sok szenvedés és reménytelenség létezik szerte a világon. A homeopátiás kezelés ötvözése az ortomolekuláris módszerekkel számomra már bizonyította, hogy jó eredményeket lehet vele elérni. Reményeim szerint ez a könyv enyhülést hozhat sok lelki szenvedésre, mind az autista gyerekeknek és szüleiknek, mind azoknak, akik valamiért úgy érzik, hogy kapcsolatba kerültek az ő sorsukkal.”
(Idézet Dr Tinus Smits „AUTIZMUS – van remény” című munkájából, fordította: Éder Krisztina, kiadja: Remedium Kft.)

Dr. Tinus Smits holland homeopata szemináriumát a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság szervezte azzal a céllal, hogy ebben az egyébként sokat vitatott kérdésben az érdeklődők megfelelő és hiteles információhoz juthassanak.

A „Van remény – az autizmus gyógyítható” kijelentés elsősorban természetesen nagyon biztató, másodsorban azonnal kétségeket ébreszt, hiszen a ma hangoztatott hivatalos álláspont szerint az autizmus nem gyógyítható, genetikai betegség. Dr. Smits azzal folytatta, hogy a szeminárium végére nem csak hogy alátámasztja álláspontját, hanem meg is tanítja a szemináriumon részt vevő magyar homeopatákat arra, hogyan kell az autizmust – vagy inkább az ebbe a betegségkörbe tartozó úgynevezett „spektrum betegségeket” (autizmus, epilepszia, agresszív viselkedés, figyelemhiányos hiperaktivitás, fejlődési rendellenességek) – gyógyítani. Tehát nemcsak egy elméleti hipotézist ismerhettünk meg, hanem használható gyakorlati útmutatást is kaptunk a módszer alkalmazásához.

Az alábbi összefoglaló a szemináriumon elhangzottakat adja közre röviden, a teljesség igénye nélkül, azzal a szándékkal, hogy megismertesse az olvasót egy állásponttal.

Halmozódó okok

Fontos megérteni, hogy a „spektrum betegségek” több ok halmozódásának következményei, úgynevezett multikauzális betegségek. Azt, hogy mikor alakul ki a betegség. illetve hogy milyen súlyosságúvá fejlődik, alapvetően az egyén érzékenysége határozza meg.

AZ ALAP OKOK:

  • Genetikai: az egyén érzékenysége a későbbi hatásokkal szemben – ez ma is elfogadott álláspont.
  • Toxikus anyagok hatása: kimutatható mérgezések, nehézfémek stb. – ez ma is elfogadott álláspont.
  • Energetikai: a különféle káros hatások – gyógyszerek, oltások, környezeti hatások, stressz, stb. energetikai lenyomatai a szervezet energiarendszerén – ez a mai álláspont szerint nem elfogadott.